Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Black

Discussion in 'Digital Printing' started by Artworks, Nov 28, 2012.

  1. Artworks

    Artworks Artworks

    70
    0
    6
    Nov 28, 2012
    Roseville, CA
    I had some issues with my prints on my Roland XC-540. Cleaned the heads thoroughly and printed a test strip. NO Black printed in the test strips. So I ran some strips through versa works and Black seems to be printing OK. Ran another test print to the printer, still no black. It won't print the reg marks for the file I need to later cut either. So I'm dead in the water until I figure this out. Also FYI, the black that I am getting is not a composite black. The test print from VersaWorks prints black as well. Any Suggestions? Roland tech suggested updating firmware, which I'll do, but thats a long shot...
     

    Attached Files:

    Tags:
  2. P Wagner

    P Wagner Very Active Member

    1,778
    24
    38
    Aug 16, 2006
    San Diego
    The nozzle test (each dash on ink represents one nozzle) is the bottom line. There appear to be a couple of nozzles in the black head that are firing (out of 360), so that is a plus. That tends to make me think that it is a 'plumbing' issue rather than an electronics issue.

    I would replace the cap top for the K head, and attempt to draw ink from below, down toward the pump. Good luck...this requires a syringe and can get messy.
     
  3. Artworks

    Artworks Artworks

    70
    0
    6
    Nov 28, 2012
    Roseville, CA
    Plenty of draw from the cap. Still no black on the test print and registers. Firmware has been updated as well...Bizarre! Also have reset the machine and unplugged it completely in hopes to reset any glitches. I'm still stumped.
     
  4. crystalcoastgraphics

    crystalcoastgraphics Member

    372
    42
    28
    Sep 30, 2011
    North Carolina
    Chances are that when your printing black, it is combing colors to create the black and not using just the black ink. Possibly a bad black head? The crop marks are done with 100% black which is same as the test strips so that makes sense that neither one would print.
     
  5. Artworks

    Artworks Artworks

    70
    0
    6
    Nov 28, 2012
    Roseville, CA
    Changing out the dampeners today hoping I can clean everything out without replacing the head just yet. Likely i will need to replace the head too...I'll keep ya'll posted
     
  6. Artworks

    Artworks Artworks

    70
    0
    6
    Nov 28, 2012
    Roseville, CA
    Got a new print head installed and black works fine, but out of reg vertically. I have adjusted the BI-DIR to spec and the calibration. Anyone know how to adjust the angles? This is my first head replacement...Roland XC-540
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...