Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

error code 0110 on sp-300v?

Discussion in 'Roland' started by Tim, Mar 22, 2010.

  1. Tim

    Tim New Member

    20
    0
    0
    Dec 11, 2009
    Would any one out there know what the 0110 error code on a Roland sp-300v would be? I have tried since friday for a "Roland Tech", and have found one person who is able to come out to service it "After work." This is from a ?reputable? sign supply co that I bought this machine from 4 years ago. My shop is in central Ma. I have had Cammtech service the printer before but apparently they no longer exist. Any help would be much appreciated.
     
    Last edited: Mar 22, 2010
    Tags:
  2. SE SignSupply

    SE SignSupply Member

    328
    0
    0
    Nov 13, 2006
    Start with cleaning the linear encoder reader and strip.

    From Roland:


    Read error of Linear Encoder
    Read error of Encoder on Scan Motor side
    Wire is not attached properly to Head Carriage,
    wire slips, print only machine

    1) Confirm whether Encoder Scale is between the slit of Encoder
    Module.
    2) Clean Linear Encoder strip and sensor.
    3) Confirm Connection between drive wire and head carriage.Print only
    machine.
    4) Confirm Cable Connection between Linear Encoder Board and Print
    Carriage Board.
    5) Bad scan motor
     
  3. Gino

    Gino Premium Subscriber

    28,712
    573
    113
    Jun 7, 2006
    PA
    Welcome from PA..................................

    They should be capable of talking you through fixing it yourself.
     
  4. Tim

    Tim New Member

    20
    0
    0
    Dec 11, 2009
    Thanks Guys! Cleaning the encoder strip did the trick!
     
Loading...

Share This Page

Loading...