Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

FC8600/ARMS, contour cutting reflectic media (chrome) issues

Discussion in 'Graphtec' started by 303DC, Dec 16, 2016.

  1. 303DC

    303DC Member

    122
    0
    16
    Jul 23, 2015
    Colorado
    I'm in the process of trying to do print and cut graphics for a customer on chrome media. I've had issues with ARMS detecting the registration marks, but I've gotten it to work a few times by putting scotch tape over them. However, after the register "successfully", the cuts are WAY off. See attachment.

    Can anyone lend some advice on how I can adjust accordingly for this to work as expected? For what it's worth, machine is spot on for everything else I do. Only having issues on chrome, which doesn't really surprise me.

    Thanks!

    cutissue.png
     
  2. SmokinGunz

    SmokinGunz New Member

    9
    0
    1
    Jun 12, 2011
    Oklahoma City, OK
    Might try adjusting the arms scan sensitivity settings to the media. Although I havent tried chrome I had this issue on reflective.
     
  3. 303DC

    303DC Member

    122
    0
    16
    Jul 23, 2015
    Colorado
    What have you set the sensitivity to for that media? I bet that's what it is.
     
  4. x2chris7x

    x2chris7x Active Member

    584
    5
    18
    Oct 30, 2008
    Louisiana
    We've used scrape white vinyl and applied it around the reg marks... Only leaving the line of the reg mark visible, if that makes sense
     
  5. 303DC

    303DC Member

    122
    0
    16
    Jul 23, 2015
    Colorado
    That makes perfect sense, and is a fantastic idea! I'm going to give that a shot. Thanks!
     
  6. eahicks

    eahicks Very Active Member

    2,027
    257
    83
    Apr 17, 2012
    DALLAS, TEXAS
    Manual bomb sight alignment with 4 point targets...I always tell people to use it instead when they have issues.
     
  7. 303DC

    303DC Member

    122
    0
    16
    Jul 23, 2015
    Colorado
    Doesn't that require a completely separate blade holder? I looked online for some info on setting up everything for that, but couldn't find any information anywhere. Would you mind explaining how to set everything up for this method, or linking me if you have a resource somewhere? Thanks!
     
  8. eahicks

    eahicks Very Active Member

    2,027
    257
    83
    Apr 17, 2012
    DALLAS, TEXAS
    No I never have to change out the bladeholder. Just use the 4 point marks in Flexi when you send your print/cut job. When time to cut, send the cut job as usual and follow the on screen directions, selecting Digitize alignment. The laser is used for aligning to the reg marks.
     
  9. 303DC

    303DC Member

    122
    0
    16
    Jul 23, 2015
    Colorado
    Awesome. I'll give this a shot first, as this would be a lot easier than anything else. Thanks sir!
     
  10. 303DC

    303DC Member

    122
    0
    16
    Jul 23, 2015
    Colorado
    I assume you're referring to these guys, right?

    4point.jpg
     
  11. eahicks

    eahicks Very Active Member

    2,027
    257
    83
    Apr 17, 2012
    DALLAS, TEXAS
    Yes....and of course, this does require the built in laser in the plotter. I forget that some don't have one.
     
  12. 303DC

    303DC Member

    122
    0
    16
    Jul 23, 2015
    Colorado
    I do have the ARMS system on my plotter. I'll post up results shortly! :)
     
  13. printhog

    printhog Member

    371
    164
    43
    Dec 15, 2010
    california
    Chrome film will reflect 100 percent of the light and can overpower the sensor. So setting should be low sensitive not high. For problems like this on my Summa I have pre printed markers on 4 mill white that we stick on right over the markers the machine printed. Works great and we run contour cut on weird stuff like this regularly.

    Sent from my SM-G900T using Tapatalk
     
  14. 31legen

    31legen Member

    225
    3
    18
    Nov 28, 2013
    virginia
    One thing you can also try that ive had good success with is simply put a square of app tape over the mark and trace it with a fine point pen.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...