Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Has anyone ever had feed encoder probs?

Discussion in 'Roland' started by Gene@mpls, Jul 18, 2012.

  1. Gene@mpls

    Gene@mpls Very Active Member

    1,881
    47
    48
    Jun 17, 2003
    Blaine, Mn
    I am back to fighting a banding problem. The last time I changed profiles
    and got a temp reprieve- the VP540 is 4 years old and does a lot of printing
    so I am going thru and checking everything that might make an old machine
    unhappy. Seems line the feed encoder (on the left end of the grit roller)
    could cause similar problems as the linear encoder but I have never heard
    it mentioned. I just replaced the linear and got to thinking about the feed.
    When I cleaned it I got a lot of crud off. Thanks Gene
     
    Tags:
  2. scuba_steve2699

    scuba_steve2699 Member

    287
    0
    0
    Dec 11, 2006
    It can get dirty and affect the feed calibration. Clean it just like the other encoder with alcohol and it should be fine. Had one a while back that had a small glob of crud on it and it threw the whole print and cut accuracy way off. Cleaned it and everything was back to good!
     
  3. Gene@mpls

    Gene@mpls Very Active Member

    1,881
    47
    48
    Jun 17, 2003
    Blaine, Mn
    As I said I changed the linear scale yesterday and then didn't print
    anything and overnight thought about the feed encoder and cleaned
    that before I printed anything but... one of them seems to have solved
    the problem. I hope. Thanks Gene
     
  4. Fatboy

    Fatboy Very Active Member

    Glad you got sorted
     
  5. sfr table hockey

    sfr table hockey Very Active Member

    1,212
    0
    36
    Jan 24, 2009
    Alberta
    I am trying to locate a feed encoder (not sure the propper name) on the older CJ 500 model.

    Where was yours and what did it look like? Was it a round shape?

    Thanks for the input.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...