Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

JV33-133 heating issue?

Discussion in 'Mimaki' started by Briansos, Aug 20, 2012.

  1. Briansos

    Briansos Member

    35
    0
    0
    Aug 31, 2009
    Greetings,

    I'm really not sure at all what causes this issue. (just a guess its heater related). This problem occurs randomly and not consistently by any means. It also only occurs on 1 of our 2 mimakis.

    If you look at the pic, you can see some sort of distortion on the blue between the arrow and the bottom of the handicap symbol. This runs vertical down the print, the same direction the materials feeds out of the machine.





    Any ideas about this? Sorry it’s so vague.
     

    Attached Files:

    Last edited by a moderator: Aug 20, 2012
    Tags:
  2. fmg

    fmg Verboten

    1,466
    0
    0
    Dec 14, 2009
    your preheat is too high.Depending on what media you are using you may want to adjust accordingly.
    Adhesive backed I typically use the preheat at 27, platen heat at 27 and crank the post heat up to around 37.Banner media I use at 40 40 40.
     
  3. Briansos

    Briansos Member

    35
    0
    0
    Aug 31, 2009
    Thanks for the insite, I will try lowering my preheat settings and see what I get.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...