Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need Help Latex 260 banding issues

Discussion in 'Hewlett Packard' started by junaid, May 15, 2020.

  1. junaid

    junaid New Member

    9
    3
    3
    Nov 23, 2019
    Texas
    Hi,

    I’m experiencing some banding issues on my Latex 260. Substrate is HP Vinyl Adhesive— using Sai RIP

    I have completed a print head cleaning and let the printer warm up with several prints for an hour. Printheads have been replaced recently and calibration performed. I’ve attempted to change the curing heat, increasing passes, but still no avail.

    See attached calibration prints, Sai profile as well as some banding examples. The banding occurs severely with blue/cyan and green type prints.

    Any suggestions?


    upload_2020-5-15_19-27-7.png upload_2020-5-15_19-27-19.jpeg upload_2020-5-15_19-27-45.jpeg upload_2020-5-15_19-27-54.jpeg
     

    Attached Files:

  2. junaid

    junaid New Member

    9
    3
    3
    Nov 23, 2019
    Texas
    What we’ve done so far-

    • Printhead replacement
    • Printhead cleaning (x4 times)
    • Printhead automatic and manual adjustment
    • Replaced maintenance kit
    • Advance calibration preformed
    • Altered heat settings
    • Increased number of passes (8,12,16 pass)
    • Adjusted substrate advance
    • Verified newest firmware of Printer, Sai Flexi 19 Software, and correct ICC profile (HP Permanent Gloss Adhesive)
    • Power-cycled printer several times


    Still banding on green and cyan colored prints.
     
    • Like Like x 1
  3. junaid

    junaid New Member

    9
    3
    3
    Nov 23, 2019
    Texas
    [​IMG]

    It seems to be getting worse. Anybody have any ideas?
     
  4. bannertime

    bannertime Very Active Member

    2,160
    505
    113
    Sep 8, 2016
    No
  5. nolanola

    nolanola Member

    271
    10
    18
    Sep 24, 2014
    New Orleans
    We are having a similar issue with blues on our HP latex 335 - we have replaced all print heads, checked for blockages, maintenance cartridge is in good shape & carriage rod has been cleaned and lubed.
    For us, lighter blues have always been difficult for this printer but banding like this has not been seen before.
    Does anyone know what a next step could be for something like this? Will look into the line sensor cleaning....
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...