Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My cutter woes - HS15 Plus

Discussion in 'Gerber' started by Jase, Sep 29, 2012.

  1. Jase

    Jase Member

    181
    1
    18
    Jul 28, 2010
    South Wales
    I spoke too soon, I can't believe I can be so unlucky with cutters. The HS 15 Plus we were using (borrowed) went into melt down mode today and tripped our main fuse box, didn't blow any of its fuses??. The power cord box/component almost melted. I'm hoping I can just replace the component below? I have a spare HS15 in bits so hoping it is the same component but these are easily available from RS.

    Just wondering if anyone has experienced this and will it just be this component or have I probably fried something else? The two wires connected to it didn't seem burnt, will have to wait till Monday now to check the spare.

    Anyway here are some pics:

    Can't get rid of the smell of burnt plastic now :(
     
    Last edited by a moderator: Sep 29, 2012
    Tags:
  2. Jase

    Jase Member

    181
    1
    18
    Jul 28, 2010
    South Wales
    Sorry Fred and thanks for reposting, much appreciated. Have you come across this issue before?

    jason
     
  3. Fred Weiss

    Fred Weiss Merchant Member

    20,116
    194
    63
    Sep 11, 2003
    Olympia, WA
    No I haven't but it looks like a major failure.
     
  4. Jase

    Jase Member

    181
    1
    18
    Jul 28, 2010
    South Wales
    Yep, I just hope it is just this component. Will update Monday.
     
  5. ThinkRight

    ThinkRight Active Member

    810
    3
    18
    Nov 13, 2011
    Atlanta Ga
    That "Magic Smoke" will ruin your day every time.
     
  6. Jase

    Jase Member

    181
    1
    18
    Jul 28, 2010
    South Wales
    Replaced the component with a spare one from an old HS15 and it now seems to work fine. Fingers crossed.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...