Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SJ540 Sheet Setup Problem

Discussion in 'Roland' started by MrSalumi, Nov 13, 2012.

  1. MrSalumi

    MrSalumi Member

    373
    0
    16
    Oct 27, 2012
    earth
    Hey all.

    I have an SJ540 and when I first try to set up the sheet the carriage travels all the way down comes back and says W:53.5" no matter what size media is loaded in the machine.. It's not a huge problem as long as we pay attention in our RIP to layout properly, but I am anal and I want to fix it. Any ideas??
     
    Tags:
  2. CS-SignSupply

    CS-SignSupply Very Active Member

    Clean the reflective foil strip first with Alcohol and lint free cloth.
     
  3. MrSalumi

    MrSalumi Member

    373
    0
    16
    Oct 27, 2012
    earth
    CS, Thanks for the heads up. I'll try it this afternoon and report back!
     
  4. MrSalumi

    MrSalumi Member

    373
    0
    16
    Oct 27, 2012
    earth
    While it was not the foil strip it is fixed now!!!

    I ran a sensor check in service mode which resulted in 3.6V of noise from the paperside sensor.. A half hour later the sensor was cleaned and reinstalled, resulting in 0.02V of noise and a printer that can see again!!!

    Thanks ALL
     
  5. CS-SignSupply

    CS-SignSupply Very Active Member

    Good catch.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...