Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VP-540i cleaning cycle during printing

Discussion in 'Roland' started by cwade440, Apr 4, 2019.

  1. cwade440

    cwade440 Member

    43
    32
    18
    Jan 21, 2011
    rochester, ma
    Just started having this problem. After running about 10" of a print the machine goes into a cleaning cycle. I only use Roland Eco-Sol Max inks and manually clean the machine weekly or as needed. Printer status in VersaWorks shows no issues in printer status. Thank in advance if anyone has a clue!
     
    Tags:
  2. cwade440

    cwade440 Member

    43
    32
    18
    Jan 21, 2011
    rochester, ma
    If anyone else runs into this, a firmware update seems to have fixed the issue.
     
    • Like Like x 1
    • I Appreciate You I Appreciate You x 1
  3. ShepherdJW

    ShepherdJW New Member

    5
    0
    1
    Mar 11, 2019
    Portsmouth, Virginia
    Thanks for coming back and letting us know it was fixed with a firmware update.
     
  4. njsignguy

    njsignguy Member

    47
    0
    6
    Feb 8, 2007
    NJ
    Im going to have to try this. I only use genuine oem inks and my machine has been giving my misreadings on ink amounts and also runnings these cleanings way to often. I will try this and post back my results. Thank you

    UPDATE:
    I updated from 4.6 to 4.7 and this does seems to have fixed my ink level readings that were inaccurate and I noticed it is not cleaning as often. Awesome! Thank you
     
    Last edited: May 14, 2019
Loading...

Share This Page

 


Loading...