Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

vs640 problem over spray on image

Discussion in 'Roland' started by span, Nov 20, 2012.

  1. span

    span New Member

    4
    0
    0
    Jan 12, 2011
    Hi there hope some one can help we have a roland vs 640 and seem to be having some problems with the metalic silver when we print an image it kind of smears off the intended image almost like over spay and today it started doing it with the black but it seems to be a magenta over spay and allway seems to be to the left hand side of the image.i have calibrated and the test prints are ok as i print mx graphics they need to good and when printing a number board with black outer and white numbers we ended up with like a magenta over spay on the white number does any one know what might be causing this to happen.ive uploaded two jpgs so you can have a look
     

    Attached Files:

    Tags:
  2. hyperdrive

    hyperdrive Member

    54
    0
    0
    Oct 30, 2009
    I am having a similar problem...How does the test pattern print?
     
  3. span

    span New Member

    4
    0
    0
    Jan 12, 2011
    yes nozzle test is perfect Ive done a calibration on the media I'm using and also a bi directional calibration as well.Ive been told that it could be static or the third party ink I'm using but don't no if it can be as Ive been using the ink for two years now with no problems.
     
  4. kffernandez

    kffernandez Member

    311
    1
    18
    Jun 26, 2010
    Philippines
    that looks like an electrical problem to me. you could check the data cables starting from the head to the main board. check for ink drops, and corroded contacts. overspray caused by clogged nozzles / ink issues usually just surrounds the image you're printing. your overspray is all over the place.

    kelly
     
  5. scuba_steve2699

    scuba_steve2699 Member

    287
    0
    0
    Dec 11, 2006
    looks like it might be a static electricity issue as well
     
  6. woolly

    woolly Member

    486
    4
    18
    Sep 24, 2007
    Cornwall uk
    +1 on static, used any odd materials lately.

    enjoy
    from cornwall
     
  7. rjssigns

    rjssigns Major Contributor

    4,259
    196
    63
    Jun 4, 2007
    Home Office
    Dusty encoder strip perhaps? Our SP will do that when the strip gets dusty. Depending on the amount of printing you've done the encoder strip could be going also.
     
  8. span

    span New Member

    4
    0
    0
    Jan 12, 2011
    thanks guys Ive tried all of the things you have said I'm going to some one to look at it
     
  9. span

    span New Member

    4
    0
    0
    Jan 12, 2011
    I have noticed magenta ink on the print bed and a mist on the media clamps after printing
     
Loading...
Similar Threads - vs640 problem spray
  1. rex rubens fernandez
    Replies:
    3
    Views:
    259
  2. MP Custom

    Need Help Roland VS640

    Replies:
    6
    Views:
    350
  3. MP Custom

    Need Help Roland VS640

    Replies:
    11
    Views:
    435
  4. sidcon
    Replies:
    13
    Views:
    494
  5. probull
    Replies:
    1
    Views:
    139

Share This Page

 


Loading...