Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Banding issues - SC545EX ProIIV

Discussion in 'Roland' started by eahicks, Feb 13, 2013.

  1. eahicks

    eahicks Magna Cum Laude - School of Hard Knocks

    2,479
    350
    83
    Apr 17, 2012
    DALLAS, TEXAS
    Suddenly having serious banding issues, on most all solid colors. Have done cleanings, heads are all firing correctly that I can tell, and get this darker/lighter banding on high speed, standard, or high quality. Anyone got any ideas or having the same issues?
    It is noticeable on everything, but solids (this blue and a green I had to do earlier) all look horrible.
     

    Attached Files:

    Tags:
  2. Jack Knight1979

    Jack Knight1979 Very Active Member

    1,091
    2
    38
    Jan 23, 2008
    Maine
    chromatic banding.

    align the heads in the di-dir calibration. Profile could be the problem. We get certain medias. Only fix is to increase passes. Other materials, I never see it.
     
  3. eahicks

    eahicks Magna Cum Laude - School of Hard Knocks

    2,479
    350
    83
    Apr 17, 2012
    DALLAS, TEXAS
    Just did bi-directional calibration. All is good there. Same profile for this vinyl that we've been using forever. Ran this same print through Flexi rip and same results. Something is not right on this printer.
     
  4. CS-SignSupply-TT

    CS-SignSupply-TT Very Active Member

    1,541
    1
    0
    May 31, 2011
    Could it be STATIC?
     
  5. Jack Knight1979

    Jack Knight1979 Very Active Member

    1,091
    2
    38
    Jan 23, 2008
    Maine
    could it be a bad roll? Humidity/temp could definitely be the culprit. I really don't think it's the printer.
     
  6. eahicks

    eahicks Magna Cum Laude - School of Hard Knocks

    2,479
    350
    83
    Apr 17, 2012
    DALLAS, TEXAS
    I just printed a test swatch of solid colors....red, blue, green, black, yellow....ran it at standard w-pass.....came out as solid as you can get on inkjet. SO it must be the file....turns out this image (from the customer) is actually a masked bitmap (letters are a gradient blue). So i figure it's the file. But I have printed countless masked bitmap images and never have seen this. Tried to recreate the gradient in Flexi and print...I get the same banding. WTH??? I just stopped messing with this to print another job, basic red and black text, came out just fine. So why is this blue such a problem?

    Ruled out: RIP, profile, media, inks, heads
     
Loading...
Similar Threads - Banding issues SC545EX
  1. junaid
    Replies:
    4
    Views:
    1,116
  2. Krystal Karls
    Replies:
    6
    Views:
    150
  3. Yaser
    Replies:
    3
    Views:
    291
  4. Hummer69
    Replies:
    2
    Views:
    395
  5. Bubba06
    Replies:
    35
    Views:
    1,041

Share This Page

 


Loading...