Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ct630 setup question for Flexi 7.1

Discussion in 'Flexi' started by xtremegraphics, May 8, 2006.

  1. xtremegraphics

    xtremegraphics Member

    277
    0
    0
    Jul 22, 2005
    Was wondering how everyone is setting up there cutters to cut out of Flexi, all i can get is the cutter to make a little jog on the vinyl and then it says its waiting. I tried for hours on the weekend and just can't get it to cut..
     
    Tags:
  2. kevco

    kevco Guest

    The first thing I would check is to make sure that the comunition speed for the program and the plotter are set the same. The most common setting is 9600 bps but some of the earlier pcut's shipped with it set at 19200 bps.
     
  3. xtremegraphics

    xtremegraphics Member

    277
    0
    0
    Jul 22, 2005
    Kevin both are set at 9600, both set to use com 1 , any other ideas... Thanks Dennis
     
  4. kevco

    kevco Guest

    Here are my settings under set-up proprieties>communication
    speed-9600 bps
    data bits-8
    stop bits-1
    parity-none
    handshaking-hardware
    hardwires-DTR, DSR, RTS, CTS
    I had heck getting a driver to work with it and to this day it still cuts everything mirrored. I thought it was because I use 6.5 and they really don't make a driver for it, but your problems are sounding eerily familiar. I'll try to remember how I got mine working but no promises I drunk a lot of beer since then LOL
     
  5. xtremegraphics

    xtremegraphics Member

    277
    0
    0
    Jul 22, 2005
    Kevin those are the same settings I tried and all I get is the cutter cuts a small triangle, then it says waiting as if it isn't getting the info, or if I try a different set up the cutter does nothing and the Flexi production manager says the cutter is cutting... Wierd crap....... I like designing with flexi but if I export the file, the cheap cutting software i got with the cutter will not import the file.. No matter what format I try to use.. If you can remember now you got your cutter to work that would be great! Thanks Dennis
     
  6. pmoney

    pmoney New Member

    20
    0
    0
    May 3, 2006
  7. xtremegraphics

    xtremegraphics Member

    277
    0
    0
    Jul 22, 2005
    Tried the download allready, its in the set up some where I am sure of that!
     
  8. pmoney

    pmoney New Member

    20
    0
    0
    May 3, 2006
    Have you tried going into device manager on your computer to see what the flow control is set to?
     
  9. xtremegraphics

    xtremegraphics Member

    277
    0
    0
    Jul 22, 2005
    Not to savey with what your talking about....... What do I need to do.. Thanks Dennis
     
  10. pmoney

    pmoney New Member

    20
    0
    0
    May 3, 2006
    For WinXP: press and hold the "windows" key on your keyboard (just to the left of your spacebar, it will have a window icon on it) and then press the "Pause - Break" key (above your "home" and "end" keys). This will bring up your "System Properties." Select the "hardware" tab and then click on "device manager." Click the "+" next to "ports" and you should see the ports you have installed on your computer. One should be "com1". Right click on it and select "properties." Select the "port settings" tab. Make sure the settings match what you said above (baud rate, etc.) The flow control is the same as the "handshake" in flexi.
     
  11. xtremegraphics

    xtremegraphics Member

    277
    0
    0
    Jul 22, 2005
    pmoney, I get what your saying now, i did that as well everything matches as it should! thanks Dennis
     
  12. pmoney

    pmoney New Member

    20
    0
    0
    May 3, 2006
    Did that fix the problem?
     
  13. xtremegraphics

    xtremegraphics Member

    277
    0
    0
    Jul 22, 2005
    No I had already tried what you said on the weekend , just wasn't sure what you where saying, thanks Dennis
     
  14. xtremegraphics

    xtremegraphics Member

    277
    0
    0
    Jul 22, 2005
    I might have to purchase a BFH....... AND GIVE THAT CHEAP CUTTER WHAT FOR!!
     
  15. xtremegraphics

    xtremegraphics Member

    277
    0
    0
    Jul 22, 2005
    sTILL HOPING KEVIN MIGHT GET A FLASH BACK...
     
  16. pmoney

    pmoney New Member

    20
    0
    0
    May 3, 2006
    You can also try uninstalling and reinstalling the com port from the device manager. just right-click on "com1" and select "uninstall." after it has been removed select "action" then "scan for hardware changes."

    can you cut from artcut?
     
  17. xtremegraphics

    xtremegraphics Member

    277
    0
    0
    Jul 22, 2005
    YES i CAN CUT OUT OF ARTCUT, BUT ARTCUT DOESN,T IMPORT FROM FLEXI
     
  18. kevco

    kevco Guest

    Dennis I still haven't remembered what I did. I'm on my way to the store for a 6 pack maybe that will jog my memory LOL There is a little forum at SSk's website, I remember getting some good info there when I was having my problems.
     
  19. kevco

    kevco Guest

    Hay dennis, under setup in the production manger click test cut and see if it will cut that
     
  20. pmoney

    pmoney New Member

    20
    0
    0
    May 3, 2006
    If you export as a plt file artcut will import it.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...