Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Edge 2 - Thin Line Issue (Not 1 but 2!!)

Discussion in 'Gerber' started by PurplePanther, Mar 15, 2007.

  1. PurplePanther

    PurplePanther Member

    75
    0
    0
    Jan 8, 2007
    We had two thin lines show up today on our Edge 2.
    We cleaned and tested and still the same. This looks
    like a blown pixel. Has anyone ever had two go out at
    the exact same time? Could this be something else?

    Thanks,
    Brent
     
    Tags:
  2. Fred Weiss

    Fred Weiss Merchant Member

    20,414
    344
    83
    Sep 11, 2003
    Olympia, WA
    While a blown pixel is not unusual it certainly could be something else as well. It could be a defect in the roll of vinyl, the foil or contamination on the printhead. Both can be ruled out by a cleaning and switching to a different roll of vinyl or cartridge of foil.

    Next rule out the job file by running a different job.

    Those things being ruled out, you are now down to the printhead and any circuitry that carries the data to the printhead. Remove the two side covers and visually inspect the PC boards for any visible defects. Next unplug and plug back in every connector and run a job again. If it's still there then you need to get the unit into the factory for repair.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...