Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

graphtec cutter issue.

Discussion in 'Graphtec' started by D&Tgraphics, Jun 9, 2008.

  1. D&Tgraphics

    D&Tgraphics Very Active Member

    2,222
    3
    38
    May 17, 2007
    Lockport, NY
    I have a ce5000-120, about a year old. It's been working flawlessly until this morning. I changed the blade and after that it's been screwy. Here's the problem:
    The blade will cut fine on the right side of the machine. When the blade gets past the middle of the plotter the cutting depth of the blade seems to decrease. The cutline seams to fade away. Hopefully this makes sense. I can't figure it out.

    If anybody has any ideas I would love to hear them. Thanks in advance.
     
    Tags:
  2. 149motorsports

    149motorsports Active Member

    787
    3
    18
    Aug 8, 2006
    PITTSBURGH
    i had same with mine, sometimes would cut in the 4 inch near where the blade starts, weird.
     
  3. D&Tgraphics

    D&Tgraphics Very Active Member

    2,222
    3
    38
    May 17, 2007
    Lockport, NY
    How did you fix it?
     
  4. woolly

    woolly Active Member

    644
    19
    18
    Sep 24, 2007
    Cornwall uk
    had this one now and again over the years change the blade again or cut a few letters out of reflective, try again.
    its as if the cutting strip is uneven but i think down to the grinding of a few odd blades

    woolly
     
  5. Fuzzbuster

    Fuzzbuster Active Member

    554
    0
    16
    Mar 23, 2008
    Ottawa
    Groove wore into cutting strip on that side?
    Maybe new blade is cutting deeper into groove?:help:

    That`s my try
    had to replace cutting strips before

    Cheers
     
  6. schurms

    schurms Member

    461
    0
    0
    Dec 8, 2006
    Put the old blade back in and see if it acts the same as the new one.
     
  7. rcook99

    rcook99 Very Active Member

    2,139
    3
    38
    May 25, 2006
    NE
    I also had the same problem on my ce 2000-60. I changed the cut strips which helped. But I fine tuned the pressure and it worked fine. If you changed the blade are you sure you did not turn the depth adjusment when you removed it. That may also give you some problems. Good luck.
     
  8. D&Tgraphics

    D&Tgraphics Very Active Member

    2,222
    3
    38
    May 17, 2007
    Lockport, NY
    I AM A DUMBASS!!!!! I didn't have the blade holder in properly. It was my first time changing the blade on this machine and I thought it looked right but it was a little bit off. Go ahead and start the beatings. I deserve it. :banghead::covereyes: That was a total newb mistake. I can't believe I did that.
     
  9. SignTech

    SignTech Guest

    I was just going to ask you about the blade holder or if the blade was retracting properly ........... but your good now?
     
  10. rcook99

    rcook99 Very Active Member

    2,139
    3
    38
    May 25, 2006
    NE
    If the weather was better I would come down and beat the hell out of ya with a baseball bat. :doh:Just kidding glad you got it fixed.:ROFLMAO:
     
  11. D&Tgraphics

    D&Tgraphics Very Active Member

    2,222
    3
    38
    May 17, 2007
    Lockport, NY
    :ROFLMAO: Nice. Thankfully the weather is bad. :doh:
     
  12. rcook99

    rcook99 Very Active Member

    2,139
    3
    38
    May 25, 2006
    NE
    Dennis, If you ever run into a problem with your cutter in the future and need a hand let me know as it is a one day ship to you from here, I will gladly help ya.

    Bob
     
  13. D&Tgraphics

    D&Tgraphics Very Active Member

    2,222
    3
    38
    May 17, 2007
    Lockport, NY
    Thanks Bob. I appreciate that. Hopefully I won't be stupid like that again. I'm usually pretty good at things like that but, I guess we all have our moments. You would think after all these years I wouldn't let something stupid like that get past me. Oh well.
    Where are you in NY?
     
  14. rcook99

    rcook99 Very Active Member

    2,139
    3
    38
    May 25, 2006
    NE
    I am in the Utica/Rome area.
     
  15. D&Tgraphics

    D&Tgraphics Very Active Member

    2,222
    3
    38
    May 17, 2007
    Lockport, NY
    Ok. I'll be going through there in about 2 weeks on my way up to the Adirondacks for a fishing trip. I'll have to try and make a pitstop and say hi.
     
  16. rcook99

    rcook99 Very Active Member

    2,139
    3
    38
    May 25, 2006
    NE
    Dennis, by all means. Let me know the when. I will PM you my numbers.

    Bob
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...