Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Graphtec FC8600 not cutting accurately

Discussion in 'Graphtec' started by Alysson, Sep 27, 2019.

  1. Alysson

    Alysson New Member

    6
    0
    1
    Sep 26, 2019
    Moose Jaw, SK
    I am fairly new to using this machine and we didn't get much support setting it up. Lately I have been having issues with it cutting contours accurately. In the attached photos the text should have an even outline but as you can see it is off center to the left. [​IMG]

    We use registration marks and are set to segment area type 1. Machine is a Graphtec FC8600 using CM4 and Illustrator

    Any advice you have would be greatly appreciated.
     

    Attached Files:

  2. bob

    bob Major Contributor

    5,257
    303
    83
    Nov 4, 2005
    earth
    Since you didn't show where the cut line should be as well as where it actually is, it's hard to see your problem.

    If the error is constant then you need to look at the mark sensor to blade distance adjustment. If not constant is it in the X, Y, or both directions?
     
  3. JBurton

    JBurton Signtologist

    1,355
    280
    83
    Sep 28, 2017
    Arkansas
    • Like Like x 1
  4. Alysson

    Alysson New Member

    6
    0
    1
    Sep 26, 2019
    Moose Jaw, SK
    The error is constant. You can see quite clear on the wildcats decal that their is only a black outline on the left side of the text when it should be on both sides.
     
  5. CanuckSigns

    CanuckSigns Very Active Member

    3,233
    330
    83
    Nov 11, 2008
    Ontario
  6. BIG EASY DOES IT

    BIG EASY DOES IT Very Active Member

    2,248
    119
    63
    Mar 14, 2011
    CA
    I would double check your language setup (GPGL would be preferred for illustrator/cutting master combo and possibly try using type 2 marks without segmented area. Doing anything 48x48 print and cut shouldn't need a segmented type mark. You really only need to add segmented areas when the print and cut is really long.
    You can also try hard resetting your machine. There are countless posts about resetting a graphtec. The memory on a graphtec gets bogged down and occasionally they start doing odd things. A full reset gets rid of all of that.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...