Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need Help HELP E074 err Current Cr and Bands

Discussion in 'Mutoh' started by wayaman, Feb 14, 2018.

  1. wayaman

    wayaman Waya

    29
    0
    1
    Jul 7, 2011
    Florida
    hello my friends i know this is an old thread, but i have the same problem with my vj 1204, check the image, i buy a new print head whit a flat cables new and one kit of maintenance, i try print but E074 err Current Cr and the carriage stop in the middle of the printer, and later of reset the printer send a new print and i have this...

    [​IMG]

    See this

    [​IMG]

    print and after 11 pass print a band of black combined just like that

    [​IMG]

    please help me... i don't know what happening.
     

    Attached Files:

  2. Solventinkjet

    Solventinkjet Former Merchant Member

    3,340
    569
    113
    Aug 2, 2011
    Denver, CO
    Try taking the long top cover off of the machine and run a print that way. If it works, your CR cables need to be changed or just run without the cover on as long as you can.
     
  3. Production BSKL

    Production BSKL New Member

    5
    0
    1
    Nov 10, 2015
    Malaysia
    Please try this below,
    E074 CR2 overcurrent Overload condition in CR motor (Yaxis)
    Overload condition in CR motor (Yaxis) during printer operation
    Check item
    1. Check error history from “Check2: Test” - "Test7: Record" - “Record2: Error” of self-diagnosis function.
    2. Set the number of endurance running cycles to 50 or more from “Check10: Endurance” of "Life2: PF Motor" of self-diagnosis function, and check if "X motor error" occurs.
    3. Check "Encoder: PF" from "Test5: Encoder" of “Check2: Test” of self-diagnosis function.
    4. Check if Main Power Board normally supplies DC24V.
    5. PF motor assembly may be defective.
    6. Main board assembly may be defective.
    7. Check if T fence is contaminated or worn out.
    8. Check "CR Encoder" from "Test5: Encoder" of “Check2: Test” of self-diagnosis function.
    9. Main board assembly may be damaged.
    Action
    • If grease or dust collect: Wipe fence with a dry cloth.
    • If ink deposit presents: Wipe it off with cloth dampened with neutral detergent.
    • If contamination or deposit is too heavy: Replace T fence.
    a) If NG: Check following cable connection.
    • CR board assembly connector J207
    b) Replace following parts.
    • T fence
    • CR motor assembly
    • CR board assembly
    • CR cable
    • Replace main board assembly
     
  4. wayaman

    wayaman Waya

    29
    0
    1
    Jul 7, 2011
    Florida
    I try this, like you recommend and still have problem... print and every 11 pass or less send a error, print a band of black, but if i send a test like a bid adjust print well, and sometimes the carriage stop in the middle of the printer.
     

    Attached Files:

  5. wayaman

    wayaman Waya

    29
    0
    1
    Jul 7, 2011
    Florida
    I will check this, but i don't know if maybe and upgrade of the firmware printer help?
     
  6. AaronSSsignsKC

    AaronSSsignsKC Member

    110
    4
    18
    Aug 11, 2014
    kansas city
    o74 error can be a lot of things, i would start by looking into the page feed motor and disc sensor . We kept getting a lot of the same error and similar results a few years back and cleaned the the page feed encoder and it seemed to help for some time eventually we had to replace the whole motor. Good luck
     
  7. wayaman

    wayaman Waya

    29
    0
    1
    Jul 7, 2011
    Florida
    Thanks but i replace the t fence or encoder strip and now only have this problem on bad print or band of black in the image
     

    Attached Files:

Loading...

Share This Page

 


Loading...