Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hi..newbie here with a ct630 problem

Discussion in 'Miscellaneous Plotters' started by squizzysigns, Oct 1, 2006.

  1. squizzysigns

    squizzysigns New Member

    5
    0
    0
    Oct 1, 2006
    Hi all...am new here but been making signs for a while with a creation ct630 using winpcsign software.

    I have found the ct630 a great machine with no problems for many months 'til now. ....

    I installed a HP all.in.one printer/scanner/copier on my Pentium 3 windows 98se computer which also runs the ct630..

    After the hp install I went to make a sign and the plotter came up with error 19...no prob...reinstalled the upgrade...then "no plotter detected!" error appeared...went to reconfigure..all seemed normal but have found it won't accept/save configeration!!!

    Have checked the ports..ok...plotter is online...baud rate, parity etc ok
    did a total reninstall of Winpcsign software ..totally removed HP printer as I figured this being the problem..still "no plotter detected"...redid everything..bios, software, etc; 3 times ...still "no plotter detected!'

    Was told by another guy with a cnc plasma cutter he also had the same prob when he installed an HP product..

    any ideas??

    I've been at it for two days now....help!! I have orders on hold.

    Squizzy
     
    Tags:
  2. squizzysigns

    squizzysigns New Member

    5
    0
    0
    Oct 1, 2006
    Update

    Did a total cleanup of my pc..reinstalled windows..checked everything three times..cable,bios, port, etc...still "no plotter detected"!!! grrr...nearly 24 hrs of time without result...help!!!
     
  3. Whit

    Whit Member

    295
    0
    0
    Nov 16, 2004
    Welcome to the forums !!!
     
  4. Pro Signs & Graphix

    Pro Signs & Graphix Very Active Member

    2,477
    0
    0
    Apr 18, 2006
    Just citing an issue we had on another machine. If you are running the HP monitoring software, disable it. Then see of your machine will detect your plotter. You may not be able to run both at the same time.
     
  5. squizzysigns

    squizzysigns New Member

    5
    0
    0
    Oct 1, 2006
    done that

    already totally deleted hp software..registry and all.

    thanks for the suggestion though
     
  6. squizzysigns

    squizzysigns New Member

    5
    0
    0
    Oct 1, 2006
    Fixed!!!

    followed your suggestion pro.....now fixed ...did a thorough search for orphan hp files..found a rogue one (a memories disk file) and cleared the winpcsign software twice more as well as the registry..three restarts and reloads later and yippee!!
    thanks for your suggestions

    Squizzy
     
  7. squizzysigns

    squizzysigns New Member

    5
    0
    0
    Oct 1, 2006
    another victim?

    Met a guy with a kantana cutter and artcut software whom couldn't get his pc communicating with the plottervia the com1 port..he has a HP printer..so I suggested he unistall it, etc; ..will find out soon if it fixed the problem.

    :Australia :smile: :Australia
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...