Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Question HP Designjet 10000s strange printing issue - Has anyone seen this?

Discussion in 'Digital Printing' started by pagomon, Jan 21, 2021.

  1. pagomon

    pagomon New Member

    4
    0
    1
    Jan 19, 2021
    Hessen
    Hello everyone,

    i recently got a HP Designjet 10000s. It has a strange printing issue. This issue occurs when trying to print a
    testpattern (CMYKLcLm) out of the printermenu (IQ Testprint) and also when i send a printjob from my RIP Software (Ergosoft Posterpring 14).

    The first 2-3 passes it seems to work as it should, but then the printheads do not fire, or they fire randomly strange patterns. The printheads even print over the recognised mediumwidth.

    No air in the system, ink flows, pumps are working either. Checked printhead voltage. Also no errors from the
    menu-panel.

    Could this be a trailing cable issue?

    Thanks for your help.

    Pagomon
     

    Attached Files:

    Tags:
  2. TGINC

    TGINC New Member

    2
    1
    3
    Jan 15, 2016
    Philadelphia, PA
    I can’t remember what type of encoder is on the 10000 but it sounds like it needs to be cleaned. If it is a metal strip across the width of the platen, carefully cleaning it with a lint free poly wipe with alcohol would do the trick.
     
    • Like Like x 1
  3. Bruce Mello

    Bruce Mello Many years in the Production Business

    116
    19
    18
    Sep 11, 2018
    Long Island, NY
    Hope you got it free!
    This is a Seiko that's been out of production many years.
    It may need new caps

    Bruce
    melloimaging.com
     
  4. pagomon

    pagomon New Member

    4
    0
    1
    Jan 19, 2021
    Hessen
    Thank you,
    i cleaned the encoder strip and tested again. It always starts the testpattern but randomly after 1-3 passes the printheads stop fireing.
    Another picture of the recent approach.
    It seems that it wants to start as desigend, but then looses connection. One can see that all printheads are there and ready but no correct information is recieved.
     

    Attached Files:

    Last edited: Jan 26, 2021
  5. pagomon

    pagomon New Member

    4
    0
    1
    Jan 19, 2021
    Hessen
    Hello Bruce, yes i got it for nearly free. It was meant as a spare parts printer. I have a working 10000s.
     
  6. gelink

    gelink ink jet specialist since 30 years in France

    27
    2
    3
    Jun 20, 2013
    france
     
  7. pagomon

    pagomon New Member

    4
    0
    1
    Jan 19, 2021
    Hessen
    I took out the encoder sensor and carefully cleaned the lens inside. A bit tricky, but that seemed to be it! Good advice with the encoder! Cheers to you!
    From time to time the panel shiws a notification: Service needed, call Service. I will service it because there is no Support anymore, anyone an idea how to reset this message? Or just ignore it. Best regards
     

    Attached Files:

Loading...

Share This Page

 


Loading...