Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Illustrator Snapping (?)

Discussion in 'Adobe' started by cgsigns_jamie, Jan 28, 2011.

  1. cgsigns_jamie

    cgsigns_jamie Very Active Member

    So I think I've inadvertently turned on some crazy snap feature in Illustrator.

    When I try and move objects around I can only move them at a 45º or 90º angle.

    And the Pen Tool is doing some crazy thing where the handles can only be pulled out at a 45º or 90º angle.

    I usually use (and like) the Smart Guides but I turned those off to see if it helped, nope.

    I turned off all the Snapping features that I know of, "Snap to Grid" and "Snap to Point"

    I checked the Preferences and didn't see anything unusual there.

    Anyone have any ideas for me??

    I'm running Illustrator CS5 (15.0.2) on Mac OS 10.6.6 if that helps.
     
  2. J Hill Designs

    J Hill Designs Major Contributor

    15,549
    17
    0
    Sep 24, 2004
    ctrl or alt button stuck?
     
  3. WhiskeyDreamer

    WhiskeyDreamer Professional Snow Ninja

    3,555
    81
    48
    Aug 6, 2007
    Riften
    i don't have illustrator, but in composer, that's called "on axis"...maybe illustrator has a similar name for it.
     
  4. cgsigns_jamie

    cgsigns_jamie Very Active Member

    I don't think it's a stuck button because both my laptop and desktop are doing the same thing.

    (My computer profile is synchronized, that's why I assume it's a setting or preference)

    I figure I must have done some sort of keyboard shortcut on accident that enabled this.
     
  5. HaroldDesign

    HaroldDesign Very Active Member

    1,367
    0
    0
    Aug 16, 2007
    It sounds like the the "construction Guides" box under smart guides is checked. Also make sure there isn't something going on "Selection & Anchor".
     

    Attached Files:

  6. cgsigns_jamie

    cgsigns_jamie Very Active Member

    I thought so too... but Construction Guides are turned off.

    Now it really gets weird... I just restarted the whole computer and now it's back to normal...

    I'll let you know if the "issue" comes back.
     
  7. HaroldDesign

    HaroldDesign Very Active Member

    1,367
    0
    0
    Aug 16, 2007
    Probably time to empty the caches.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...