Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

JV3 160S stopping mid print?

Discussion in 'Mimaki' started by robracer, Jul 5, 2010.

  1. robracer

    robracer Member

    46
    0
    6
    May 15, 2010
    Sydney Australia
    Hi guys, I need some help....I have had the printer stop mid print a few times & would usually have a flashing display, today it stopped mid print & the command panel was frozen......... I am running directly from flexisign pro:frustrated:
    Could it be that I just need a firmware update? Mother board on the way out?
    I am now scared to do any big prints
     
    Tags:
  2. Rooster

    Rooster Very Active Member

    1,208
    1
    36
    Feb 22, 2008
    Edmonton
    Could be a network issue with the data transfer. Main boards tend to be good or bad and nothing in between so I doubt you have one on the way out as you say.

    I'd look at the rip first and try and sort out any communication issues, but I have zero experience with flexi so I can't help you there.
     
  3. robracer

    robracer Member

    46
    0
    6
    May 15, 2010
    Sydney Australia
    Yeah thanks for that Rooster, but if that were the case surely it would not lock the Printer control panel?
     
  4. radiohead223

    radiohead223 Member

    102
    0
    16
    Feb 16, 2010
    Australia
    i would also be thinking that it could be a data transfer problem as well.

    i suppose the easy things to try would be a new firewire cable even before the upgrades to the firmware. rule that out then try the updates.

    i've never seen the problem myself in the years i have been running my with anything locking the main control panel
     
  5. Rooster

    Rooster Very Active Member

    1,208
    1
    36
    Feb 22, 2008
    Edmonton
    It's entirely plausible that if it hung on data transfer, it could have confused the printer and crashed the printer system software. But yeah, I've never seen a panel lock up either. They tend to be rock solid.
     
  6. Jesse_gvi

    Jesse_gvi Member

    174
    0
    16
    Sep 26, 2005
    Metro Detroit
    I've only had it to where it was blinking, but that got so bad I couldn't run a certain file size without it stopping. I got a new card and cables, but that didn't work. After trying a few other things I uninstalled Flexi and Norton, reinstalled Flexi first, then reinstalled Norton. I haven't had the same problem since.

    Your issue is a little different with the panel freezing, but it might work.
     
  7. The Sign Dude

    The Sign Dude Active Member

    678
    1
    0
    Apr 24, 2007
    I am having the exact same problem only I am running a Mutoh with Flexi instead of a Mimaki. I think its a Flexi problem also but dont know how to fix it.
     
  8. n1c m

    n1c m New Member

    6
    0
    1
    May 14, 2010
    Peterborough
    Hi peeps
    this may my problem was lack of memory had more added and problem sorted.
    i use onyx 7 rip prints would run for about 700mm then have a clean stop, as if job had finished. memory was my problem. good luck
    n1c m
     
  9. Jesse_gvi

    Jesse_gvi Member

    174
    0
    16
    Sep 26, 2005
    Metro Detroit
    That's another thing that we did that didn't work. I freed up a bunch of space on my hard drive and maxed out my ram.

    Might work for you though. And it wouldn't hurt to free up space, but I'd do a reinstall before purchasing anything.
     
  10. MikePro

    MikePro Major Contributor

    5,009
    247
    63
    Feb 3, 2010
    Racine, WI
    i was gonna say before reading other posts... free up hard disk space by deleting old flexi files. My prints stopped midway, as well, until i did so.

    maybe also choose a different save folder on your hard disk? if you're ripping/printing your files across a network it would explain the same issue.
     
  11. Signsway

    Signsway New Member

    1
    0
    0
    Oct 4, 2008
    Check if your print goes straight. Maybe is an encoder strip problem - adjust. Or even a motherboard. does it makes same problem in small size jobs? or or long jobs after 1.5 - 2 meter
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...