Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mimaki cjv30-160 print and cut problem!!!

Discussion in 'Mimaki' started by Hogan, May 19, 2010.

  1. Hogan

    Hogan New Member

    5
    0
    0
    May 18, 2010
    Hi guys!
    I'm a newbee here. I found this forum when i googled for the problem that i am dealing with right now.
    Long story short i'm working with a Mimaki cjv30-160 and yesterday i tried to print black text on a light blue vynil the problem is that text must be centered in cutted triangles. Everything ok with the print. The printer didn't found the registration marks to begin the cutting so I did a level adjust and the laser found the marks BUT when it starts the cutting it cuts 1cm to the left and 1cm over the registration marks. Is there any solution for my problem? PLease help!
    THX in advance


    P.S. Soon i will post at the welcome section.
     
  2. Hogan

    Hogan New Member

    5
    0
    0
    May 18, 2010
    Anyone?:doh:
     
  3. Neil

    Neil Member

    334
    11
    18
    Aug 25, 2005
    Adelaide, South Australia
    Greetings to you in Gothenburg Sweden from South Australia!
    I have the same machine.
    Is this the first time trying to print/cut? If so you may need to go through the options to calibrate the print to cut and light pointer offset etc.

    If you already have that set, then maybe it didn't read the marks properly?
    Does it usually work okay with white vinyl?

    What rip/program are you using?
     
  4. Hogan

    Hogan New Member

    5
    0
    0
    May 18, 2010
    THX for the answer!
    It's not the first time that i print and cut. And yes it works with white/transparent vynil. It also seems that the machine reads the marks like it should.
    My rip program is RasterLink.
    It's really weird ain't it???...
     
  5. J Hill Designs

    J Hill Designs Major Contributor

    15,549
    16
    0
    Sep 24, 2004
    my guess is lack of contrast light blue vs black reg marks...use masking tape to tape over the reg marks and redraw them on the tape...or why can't you print the blue as well?
     
  6. Robert M

    Robert M Very Active Member

    1,325
    12
    38
    Jan 23, 2007
    colorado
    Firmware

    we had that kind of issue until we installed the latest firmware
     
  7. Hogan

    Hogan New Member

    5
    0
    0
    May 18, 2010
    THX again guys
    @jhilldesigns
    the client chose the particular blue vynil...
    @Robert M
    maybe this will fix the problem but i have to wait for the technician.
     
  8. bmw_ante

    bmw_ante Member

    108
    0
    0
    Nov 16, 2009
    Look in your Manual page 4.9

    The mark MUST be printed in BLACK on WHITE background or else you will have trouble, Do as jhilldesigns suggested, hopefully that can work
     
  9. Beavis

    Beavis Member

    25
    0
    0
    Mar 14, 2008
    Are you just having this issue on black on blue?
    TO me it sounds like your cut1 or which ever you are using the marks haven't been calibrated correctly.
    Setup > Mark Detect > Offset Y and Offset X
     
  10. bmw_ante

    bmw_ante Member

    108
    0
    0
    Nov 16, 2009
    Hogan, have you got this sorted out?

    I Live in Sweden and can help you in Swedish !
     
  11. tatuco

    tatuco New Member

    1
    0
    0
    Feb 12, 2015
    Difficulty

    I am having problems with my Mimaki CJV30-130. I will print the image and it comes out perfect, but after I laminate it and send it back to cut its nearly impossible to align it so it reads all the marks and when it does the cut is displaced by a few millimeters. If the image is longer than 50 inches it will displace. Any help or tips are greatly appreciated. Below is an example of what I'm talking about. This was only a small displacement. I've had much worse.
    [​IMG]
     

    Attached Files:

  12. docea marius

    docea marius Liondor1969

    6
    0
    1
    Aug 1, 2018
    romania
    I have the same problem,you are resolve this ? if you have resolve this problem,please help my with this information..haw ti resolve this..thanks
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...