Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mimaki CJV30-160 print problem. HELP!

Discussion in 'Mimaki' started by lmmnsr, Jun 22, 2011.

  1. lmmnsr

    lmmnsr New Member

    13
    1
    3
    Mar 17, 2011
    aruba
    Hi to every one. I hope someone can help me figure out what the problem is with my printer.
    I've been doing a test print everyday as usual when I get to my shop and today when I did it a yellow and a black are not sparaying at all as you can see on attached image. I did a cleaning on the hard setting a couple of times and nothing. I did more than 90 minutes all together of nozzle wash and nothing and the dampers are filled with ink. Not even one stripe was printing. I tried to print an image and I get these yellow streaks as you can see on attached image outside of the print on both sides. Is there any member on this excellent forum that can help me with this issue as to guide me what could be wrong? I hope to hear from somenoe soon. Thanks.
     

    Attached Files:

    Tags:
  2. radiohead223

    radiohead223 Member

    102
    0
    16
    Feb 16, 2010
    Australia
    have a look at your encoder strip..... i think you will find a few droplets on it and that is putting it out of alingment..... give it a clean with some metho and remove it and you should be good to go again.

    the strip has small markings on it and is the greyish strip.... could also be something like dust in the senors as well
     
  3. lmmnsr

    lmmnsr New Member

    13
    1
    3
    Mar 17, 2011
    aruba
    Radiohead

    Thanks alot my friend. You hit the nail right on the head..
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...