Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mimaki JV33-160 Strange Diagonal Print Problem

Discussion in 'Mimaki' started by sxbelfast, Jul 7, 2013.

  1. sxbelfast

    sxbelfast New Member

    6
    0
    1
    Jul 6, 2013
    Belfast, Northern Ireland
    Hi Guys

    I started to have an issue with my JV33 on Friday afternoon in that the media is in the machine perfectly straight but the print starts running off at a diagonal angle.

    I have attached a few photos of the problem – have you ever seen anything like this before?

    I have tried cleaning the machine and re-installing the software however there is nothing obvious that I can see.

    Thanks
    Cathy
     

    Attached Files:

    Tags:
  2. billram570

    billram570 Member

    27
    0
    1
    Jul 7, 2010
    Dallas
    Clean your encoder strip with alcohol
     
  3. Masseria

    Masseria Member

    141
    1
    0
    Jul 23, 2012
    looks like media banding issue also, besides the encoder strip...
     
  4. sxbelfast

    sxbelfast New Member

    6
    0
    1
    Jul 6, 2013
    Belfast, Northern Ireland
    Excellent Tip!

    Many thanks Billram you absolutely saved my butt!!! I tried this and it fixed the problem straight away.

    You are a star!

    Many thanks
    Cathy
     
  5. billram570

    billram570 Member

    27
    0
    1
    Jul 7, 2010
    Dallas
    You're welcome, glad I could help..
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...