Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mutoh VJ 1204 print hesitation

Discussion in 'Mutoh' started by custom sign center, Apr 9, 2009.

  1. custom sign center

    custom sign center Member

    386
    3
    18
    Apr 5, 2007
    Idaho
    I just started printing a small job, 30 4"x 11" decals and noticed the print head is hesitating for a second or two in both directions (in bi-directional mode). The print itself is fine, no banding or anything like that. I can't tell if the data is slow getting to the printer or if there is something up with the printer itself. Any ideas?
    Oh... go figure, now it's printing just fine! Still, I've printed this job by the hundreds with no problem! Should I suspect slow data or that my beloved Mutoh is sick?
     
    Tags:
  2. PMG

    PMG Very Active Member

    2,453
    0
    0
    Feb 1, 2005
    if im correct i think the head is refreshing it self,,,i think i read that on here awhile back because i was thinking the same thing:rock-n-roll: I'm sure Randya will chime in on this one.
     
  3. ProWraps™

    ProWraps™ Guest

    if it aint broke, dont fix it. its probably just doing a cleaning or ink recharge as mentioned above.
     
  4. custom sign center

    custom sign center Member

    386
    3
    18
    Apr 5, 2007
    Idaho
    Well, it was wierd because it was pausing on both ends of the printer....near the capping station and then on the far end. I had just done a cleaning cycle before I started printing then I ran a nozzle check and everything was fine. It started printing at normal speed but then began hesitating 1/3 into the job, and began printing normal speed again at the end of the job.
    I'll see what happens today! I've had this printer for two years and it's been a wonderful printer, but I fear there will be things that need to be replaced soon.
    Have a great Friday everyone!:smile:
     
  5. P Wagner

    P Wagner Very Active Member

    1,914
    80
    48
    Aug 16, 2006
    San Diego
    I would suspect network-related issues, based on the fact that the pausing started after the job began, and stopped near the end.

    Bob
     
  6. randya

    randya Very Active Member

    2,060
    3
    38
    Apr 6, 2007
    Arizona
    Bob nailed this one, it is waiting on data from the network.

    check cables and connections
     
  7. custom sign center

    custom sign center Member

    386
    3
    18
    Apr 5, 2007
    Idaho
    just an update for those who may have the ame issue....
    it was deffinately waiting for the data. I did check all the connections and cables and all was fine. Just slow getting to the source.
    Thanks for everyones input!
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...