Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mutoh VS. Vista

Discussion in 'Mutoh' started by greglauter, Nov 15, 2007.

  1. greglauter

    greglauter Member

    101
    0
    0
    Jun 1, 2007
    I was wondering if anyone else has set up a Mutoh ValueJet 1204 running Flexi 8.5 on Vista without a hitch? I am having a hard time with my Mutoh and Vista. I can only get it to print 1/2 way through, the color is way off and it only prints in one direction (can't rotate). Anyone having these issues with Vista/Mutoh?
     
    Tags:
  2. SignsRus

    SignsRus Member

    391
    0
    0
    Nov 8, 2007
    I'm sure it's a driver issue on the Vista end. Is why many people are still running XP Pro.
     
  3. rcboats1

    rcboats1 Member

    346
    0
    0
    Sep 17, 2007
    I am haveing no problems running my VJ 1604 on Vista, but I'm also running Wasatch not Flexi. I hope you get it worked out.
     
  4. jc1cell

    jc1cell Active Member

    596
    0
    16
    Jun 11, 2007
    76137
    What kind of problems are you having with Vista.

    We are running Vista Home Premium with Wasatch 6.1 and are getting mainly issues on the OS end with a "Failure to create Security....".

    Other than that Wasatch runs well.

    jc
     
  5. greglauter

    greglauter Member

    101
    0
    0
    Jun 1, 2007
    Interesting. What it is doing is printing half way and stopping, the color is WAY off and I can only print in one direction. If I set to portrait, it prints portrait. When i set to print landscape it prints portrait. Grrr
     
  6. synergy_jim

    synergy_jim Very Active Member

    hmmm....

    problem #1 you are using a mutoh...

    problem #2 you are trying to run it with vista...

    recipe for disaster....
     
  7. greglauter

    greglauter Member

    101
    0
    0
    Jun 1, 2007
    Nothing wrong with Mutoh. Vista is another issue. I need help, not smart comments bro. Thanks
     
  8. D&Tgraphics

    D&Tgraphics Very Active Member

    2,222
    3
    38
    May 17, 2007
    Lockport, NY
    I second that. There is nothing wrong with Mutoh. Maybe there was some problems in the past but not now.
     
  9. Graphics2u

    Graphics2u Very Active Member

    1,841
    2
    38
    Jan 31, 2007
    Iowa
    Spoken like a true Roland owner!
     
  10. Graphics2u

    Graphics2u Very Active Member

    1,841
    2
    38
    Jan 31, 2007
    Iowa
    Have you had this running on an XP system to know if it really is a Vista Issue?
     
  11. jc1cell

    jc1cell Active Member

    596
    0
    16
    Jun 11, 2007
    76137
    Did your mutoh come with any other print software other than Flexi?

    I think I read a similar situation on a different post and the user began using the rip supplied with the printer and all was well. You may want to try that if you have the option.

    Keep in mind that flexi 8 and Vista are fairly new and do have bugs. Make sure you have all the vista updates and flexi also...if they provide any.

    I constantly get BSODs with Vista and it's driving me craaaazzyyyy!!!

    jc
     
  12. Valentino

    Valentino Active Member

    675
    0
    16
    Jan 16, 2007
    I outta bop you one knucklehead. them fighting words.
     
  13. Valentino

    Valentino Active Member

    675
    0
    16
    Jan 16, 2007
    I have 8.5 running my 1204 on xp, vista is very unstable.
     
  14. greglauter

    greglauter Member

    101
    0
    0
    Jun 1, 2007
    i am in the process of taking Vista off of the PC and installing XP. I am pretty confident it may be a Vista issue. I will post once I give it a go. Thanks guys!
     
  15. rcboats1

    rcboats1 Member

    346
    0
    0
    Sep 17, 2007
    Just wondering if you ever got this taken care of.....


     
  16. Robert M

    Robert M Very Active Member

    1,325
    12
    38
    Jan 23, 2007
    colorado
    Vista

    I am running Flexi 8.5 & Vista Home permium with a Valuejet and I have had the same issues. Make sure that you do the followig
    in rip & print window, hit advanced tab, hit driver options and then check mark enable driver options. you also need to make sure your profile and media match in the rip & print window. For some reason Flexi will not always load in Vista. good luck
     
Loading...

 


Loading...