Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Omega & FC7000 Cutting Problem

Discussion in 'Gerber Omega, Graphix Advantage & MacImprint' started by Chackworth, Jan 12, 2009.

  1. Chackworth

    Chackworth New Member

    6
    0
    0
    Oct 30, 2006
    Help! For the past few months, my Graphtec FC7000 has started cutting about 3 letters of a design from my Omega Software, then cutting the weed border and that's it! The rest of the letters are not cut at all, and it wastes my vinyl. Often I can tell it to cut again, and it will cut the complete design and then the weed border (as it should). I contacted Graphtec and they say it's a software problem and not the plotter. I have also removed the weed border and still get the same problem. This does not happen every time I plot a design. You never know when it will act up. Any help out there?
     
    Tags:
  2. signage

    signage Major Contributor

    9,518
    75
    48
    Oct 5, 2005
    Penn
    What version Omega?

    What OS and service pack?
     
  3. Chackworth

    Chackworth New Member

    6
    0
    0
    Oct 30, 2006
    2.5 version

    Windows XP
     
  4. Tony Teveris

    Tony Teveris Active Member

    From GspPlot create a spool file (under the File menu). Then from GQMgr open and cut from the spool file. Try multiple times, does it do the same thing every time? Have you made any changes to the cutter's setting via it's front panel? I'll ask around and report back.
     
  5. Chackworth

    Chackworth New Member

    6
    0
    0
    Oct 30, 2006
    Thank you I am getting very aggravated. I have to do a sign soon that will be 16' long and I don't want it wasting my material. I have not intentionally changed plotter settings, as I am afraid of the machine and have learned what I know on my own. No training. I will try your suggestion in the a.m. Thanks again!
     
  6. Tony Teveris

    Tony Teveris Active Member

    Does the cutter display any errors or messages?

    After making the spool file you can use SpoolView to display the cut data, is it all there in the spool file?

    When the cutter cuts does it go through the motion of cutting the missing characters but just does not cut them (knife not plunging deep enough). Try slowing the cutting speed.
     
  7. Chackworth

    Chackworth New Member

    6
    0
    0
    Oct 30, 2006
    There is no error message on the cutter.

    The cutter does not go thru the motions of cutting the remaining characters.

    I will try the spooler file in just a bit. My cutter is on my property in another building and I do not have internet on that machine.

    I DO APPRECIATE YOUR INPUT and any help that you can suggest. THANK YOU!!
     
  8. Kevin T

    Kevin T Member

    197
    0
    16
    Apr 15, 2004
    Are using a usb connection? What driver do you have selected for the plotter?
     
  9. Chackworth

    Chackworth New Member

    6
    0
    0
    Oct 30, 2006
    Tony, it cuts great using the spool file. Nary an error! Any clues as to why the GSPlot is messed up? THANKS again!
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...