Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Online Data Error

Discussion in 'Gerber' started by Billct2, Jul 14, 2013.

  1. Billct2

    Billct2 Major Contributor

    7,463
    642
    113
    Mar 12, 2005
    New England
    As soon as I turn on my Edge (Original Edge 2nd model , not trunnion, running Gerber Omega 5) I get an "Online Data Error".
    I have been able to get it to work by rebooting the Edge, but it takes multiple tries.
    My searches all turn up Online Data Errors w/ numbers that appear when sending a job.
    Anyone know what may cause this on startup?
     
    Tags:
  2. Tony Teveris

    Tony Teveris Active Member

    Answered on 4edgetalk - I find it best to disconnect the cable at the PC end. It seems that the systems is holding data / logic and attempting to clean itself up.
     
  3. Billct2

    Billct2 Major Contributor

    7,463
    642
    113
    Mar 12, 2005
    New England
    Thanks Tony, that's one of the things I did when rebooting. Refastened the cable to make sure it was tight. Is this a symptom of an impending failure of the cable or motherboard?
     
  4. Tony Teveris

    Tony Teveris Active Member

    It normally only happens when an "abort" of the job does not clean up on its self.
    This is the only time I've had this happen to me

    You do not need to reboot, just disconnect the cable at the PC end.

    Through out our USB testing we have worn out the connectors on the PC but that was after many connects/disconnects.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...