Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problems With My Jv3 Need Urgent Help!!

Discussion in 'Mimaki' started by whitecamelinc, Apr 18, 2009.

  1. whitecamelinc

    whitecamelinc New Member

    9
    0
    0
    Apr 18, 2009
    Hi everybody,

    I have a problem with my Mimaki JV3 printer.The black pattern only shows half on it when I perform a Draw Test therefore the artwork prints just with light black.It looks pretty bad... I already made al the cleaning process suggested in the manual, but it did not work. A technician said to me that I should pull the ink from the cartridge with an syringe. After doing so the pattern was still the same,just registering half of it. What should I do?
    Could someone please contact me as soon as possible?

    my cellphone number is 201-920-2084

    Thanks you guys I really appreciate it.

    Henry
     
    Tags:
  2. iSign

    iSign Major Contributor

    13,027
    31
    48
    Nov 29, 2003
    Kahului, Maui
    have you tried putting in a different cartridge?

    90 minute nozzle wash?
     
  3. whitecamelinc

    whitecamelinc New Member

    9
    0
    0
    Apr 18, 2009
    Problems with my JV3

    Thanks,

    Yes I did yesterday. also when I print the image looks shifted... any idea?
     
  4. CustomRide

    CustomRide Member

    172
    0
    0
    Aug 13, 2008
    Air leak in the system, bad damper if those do not work its usually electrical. Get a syringe after trying a head soak.
     
  5. CustomRide

    CustomRide Member

    172
    0
    0
    Aug 13, 2008
    not sure about the shifted...did you have any recent head crashed?
     
  6. tooserious

    tooserious Member

    262
    0
    16
    Aug 28, 2006
    Olympia WA
    I had a bad rubber in my capping station...so the yellow dried out . It was doing the same thing and I couldn't draw ink.....soaked it for just 10 mins after new capping staion
    and it worked
     
  7. tooserious

    tooserious Member

    262
    0
    16
    Aug 28, 2006
    Olympia WA
    Oh I almost forgot........my pump was leaking too......replaced it also!!!!!
     
  8. whitecamelinc

    whitecamelinc New Member

    9
    0
    0
    Apr 18, 2009
    Thanks, I might be the damper. I will try to change it. Thanks buddy anyway!
     
  9. insignia

    insignia Very Active Member

    I second the damper if only half of the black head is bad. That or the ink line from that cartridge to that damper might have air in it. I'd bet money it's the damper though.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...