Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rebuilt 1204

Discussion in 'Mutoh' started by midnightmadman, Sep 28, 2019.

  1. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    Hi guys I just finished rebuilding my 1204
    I put a new maintenance station on new dampers and brand new print head it’s printing near perfect
    I did a nozzle check and I am puzzled because they are all 100% except I am only getting one black
    Does anybody know what could be the issue why I am only getting one black nozzle check at 100%
    Other then that I can’t be happier!
     
    Tags:
  2. RG

    RG Member

    466
    9
    18
    Dec 6, 2006
    South Mississippi
    Are there any air bubbles in the ink line that's not printing? You might want to pull the damper off that's on the channel that's not printing and make sure that the post that goes up into the damper is not broken. Have you done "Little Charges" to get the ink lines and dampers full?
     
  3. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    Yes I did a little charge and also pulled ink from waste station
    They are all printing 100% except the one
     
  4. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    I’m Leary of pulling everything apart again on the damper holder etc
    I hate to chance screwing something up
     
  5. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    I may try pulling from the top of that particular line above the damper today
     
  6. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    Also off this topic but I got some cleaner on my pitch rollers and I’m getting tracks down the vinyl from it
    Any tips to get that to stop besides new rollers?
     
  7. Greatis

    Greatis New Member

    2
    0
    1
    Feb 26, 2015
    Jamaica
    Test
     
  8. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    Good news
    All at 100% now
    Now to tackle these pinch rollers
     
  9. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    So my prints are looking very grainy and almost have a shadow effect in a pink kind of color
    Text is very hard to read
    I’ve tried printing in a few different modes
    Could it be an issue with the new head?
     
  10. brycesteiner

    brycesteiner Member

    373
    36
    28
    Nov 5, 2014
    Ohio
    what material are you printing on?
     
  11. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    Intermediate white
    I’ve been using it for years and with the old print head I had nice crisp prints
     
  12. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    Could it be a cable issue?
     
  13. iPrintStuff

    iPrintStuff Prints stuff

    257
    60
    28
    Sep 3, 2018
    United Kingdom
    Are there any alignments etc you need to go through after fitting a new head? Not familiar with that machine but when we got a new head on our mimaki we had to go through a few tests.

    try printing uni directional and seeing if that makes them look any better.
     
  14. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    I notice a thin band of red before black for some reason also
     
  15. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    I’ll try to post some pics
     
  16. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    I’m being told by the guy I bought the head that it’s not aligned properly
    I attached a couple images of the nozzle check
    Can someone confirm from the pics that’s the issue? Is there Any links on how to set this head correctly ? He also said I need to enter in the new head rank
     

    Attached Files:

    Last edited: Sep 30, 2019
  17. iPrintStuff

    iPrintStuff Prints stuff

    257
    60
    28
    Sep 3, 2018
    United Kingdom
    If you try printing uni directional instead of by, you’ll be able to tell right away if it’s an alignment issue
     
  18. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    Ok I’ll try that and see thanks
     
  19. midnightmadman

    midnightmadman Active Member

    581
    3
    18
    Aug 4, 2008
    Westtown, NY
    If you look at this print, the red you see is not supposed to be there
    Anyone know what that is ??
     

    Attached Files:

  20. chrisphilipps

    chrisphilipps Merchant Member

    626
    8
    18
    Jun 5, 2009
    Wharton, NJ
    Did you calibrate the print head? It looks like the head is way out of calibration.
     
    • Agree Agree x 1
Loading...

Share This Page

 


Loading...