Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Reg marks printing problem..shifted to the left of center, past pinch roller..HELP

Discussion in 'Roland' started by TresL, Jul 25, 2013.

  1. TresL

    TresL Very Active Member

    1,010
    0
    36
    Oct 24, 2005
    I've contacted Roland and waiting to hear back.

    My reg marks are printing to the left of the left roller.
    Get Media gives correct size.

    ????
     

    Attached Files:

    Tags:
  2. TresL

    TresL Very Active Member

    1,010
    0
    36
    Oct 24, 2005
    also notice print starts to get blurry about 3' into the print. Like it's Shearing to the left
     
  3. rjssigns

    rjssigns Major Contributor

    5,164
    521
    113
    Jun 4, 2007
    Home Office
    Never saw that before. Full report once you figure it out.

    We had some difficulty with contour cutting recently. Found the reg marks to be 1 to 1.5mm wider on one side. Really buggered the cut. Ended up measuring the offset and "pre-skewing" the vinyl when reloading. Now today the dang thing is right on the money although the print is much much shorter. Yet another demon to battle.:frustrated:
     
  4. TresL

    TresL Very Active Member

    1,010
    0
    36
    Oct 24, 2005
    If I restart the printer(full power & standby) Printer will start printing normal for around 3'
     
  5. Jester1167

    Jester1167 Premium Subscriber

    Your encoder strip is dirty or damaged if the image shifts to the left as your facing the printer. I would clean it gently with a microfiber cloth. If that doesnt work the encoder strip is two sided and you can flip it over.
     
  6. TresL

    TresL Very Active Member

    1,010
    0
    36
    Oct 24, 2005
    Tried cleaning it already, but will double check to make sure I didn't miss anything.
     
  7. TresL

    TresL Very Active Member

    1,010
    0
    36
    Oct 24, 2005
    Found a small dust bunny hiding on it, I'll test and let you know. Thanks for the help so far.
     
  8. TresL

    TresL Very Active Member

    1,010
    0
    36
    Oct 24, 2005
    So far, extra cleaning of the encoder strip has helped, I still need to run a 10' long piece to verify. AGAIN, THANKS FOR THE HELP!!!!
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...