Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Spinning Foil with 2.5 Upgrade

Discussion in 'Gerber' started by PurplePanther, Dec 5, 2007.

  1. PurplePanther

    PurplePanther Member

    75
    0
    0
    Jan 8, 2007
    We upgraded to Omega 2.6 last week and all the installations went good. Except now on our Edge 1 machine, most of the time we send jobs and the job is about ready to print the foil just spins in place and no printing is done and the vinyl does not move.... not all the time just most of the time. Is there a setting that needs changed to help with the communication between the computer and printer? We have anti-static mats etc. And again, just started happening after 2.6 was loaded.... we do have an older computer in place in the production area (but we just got new machine in to replace) could this older computer not handle the "bells and whistles" of the new 2.6?

    Thanks,
    Brent
     
    Tags:
  2. Donnie

    Donnie New Member

    2
    0
    0
    Apr 25, 2006
    Before sending a job make sure the last job you printed is cleared from your GQMgr. Most of the time i see that happen that's the reason behind it. As long as you never pick up your printers top the foil will never wrap it will just sound like it is.
     
  3. Fred Weiss

    Fred Weiss Merchant Member

    20,549
    411
    83
    Sep 11, 2003
    Olympia, WA
    Chances are the problem is that your Rainbow Sentinel Config got wiped out with the upgrade and needs to be setup again.
     
  4. Service Sign Co

    Service Sign Co Very Active Member

    2,311
    0
    36
    Nov 9, 2006
    Southaven
    Fred is usually right, mine did that a few times before I sent it to Gerber for other issues and they replaced the foil motors.
     
  5. PurplePanther

    PurplePanther Member

    75
    0
    0
    Jan 8, 2007
    Fred -

    yes the installation wasn;t working correctly so i called gerber and they had me delete some files and one of them was the rainbow config...
     
  6. PurplePanther

    PurplePanther Member

    75
    0
    0
    Jan 8, 2007
    how do you setup again??
     
  7. Fred Weiss

    Fred Weiss Merchant Member

    20,549
    411
    83
    Sep 11, 2003
    Olympia, WA
    The Rainbow Sentinel Config basically tells Omega where to look for the security dongle. You set that port to "Yes" and all others to "No".
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...