Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need Help VS-540i not printing

Discussion in 'Roland' started by jagsouthern, Sep 20, 2019.

  1. jagsouthern

    jagsouthern Member

    87
    2
    8
    Apr 21, 2006
    Mobile
    Our VS-540i is not printing anything. We have replaced the cap, printhead, and dampers. We changed the head rank numbers, reset the head group, run powerful cleanings, etc.
    Ink is definitely moving. I've pulled ink with a syringe through the bottom of the cap and checked to make sure the new dampers were full of ink. Everything looks to be running normal. Any ideas?
     
    Tags:
  2. CSOCSO

    CSOCSO I don't hate paint, I just overlay it.

    404
    38
    28
    Jul 18, 2012
    Florida
    hey. get to the head. and pull ink from the actual colors. disconnect the tube from the dampers. (get towels ready) make sure you can pull from there
    If its resisting and nothing comes thru it might be the choke valves. had the same issue. but there is 1 choke valve per cartridge. I had 1 broke on me. I would be surprised if it all broke on you at once.
     
  3. jagsouthern

    jagsouthern Member

    87
    2
    8
    Apr 21, 2006
    Mobile
    Yeah I can pull ink from each tube. I have no problem pulling ink from anywhere. It's not leaking out anywhere. I mean, it's got to be coming from the printhead. I can pull it through the bottom of the cap. Just won't print anything. Even the test print from the printer.
     
  4. Solventinkjet

    Solventinkjet DIY Printer Fixing Guide

    4,297
    808
    113
    Aug 2, 2011
    Denver, CO
    Sounds like you popped the head fuse. Not sure where it is on that model but I can pretty much guarantee that's what happened.
     
  5. jagsouthern

    jagsouthern Member

    87
    2
    8
    Apr 21, 2006
    Mobile
    Changed the head fuse and still nothing. Any other ideas?
     
  6. Solventinkjet

    Solventinkjet DIY Printer Fixing Guide

    4,297
    808
    113
    Aug 2, 2011
    Denver, CO
    If the head fuse is good for sure then the head could be fried. Any time the head doesn't fire a single drop even when ink flows through the maintenance station, it's an electrical issue. Do you have the old head to install and see if it fires anything?
     
  7. jagsouthern

    jagsouthern Member

    87
    2
    8
    Apr 21, 2006
    Mobile
    No. I didn't think to hang on to it. I've got a call into our tech to see if he can give us any clue. So, we replaced the head and dampers because it had not been done in a while. The dampers were clogged pretty bad and ink was everywhere in the head when we pulled the dampers out.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...