Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need Help Carriages are seperated error while printing on VS-540

Discussion in 'Roland' started by Wompasprez, Oct 23, 2018.

  1. Wompasprez

    Wompasprez New Member

    9
    0
    1
    Jun 16, 2016
    liberty mo 64068
    I've been getting a carriages are separated error for the past few weeks and they aren't actually separated. I've done a lot of trouble shooting and nothing has fixed this issue. I've replaced the data cable that connects to the carriage and that worked for awhile but hasn't solved the issue. The print also shifts while printing before it gives me the error. (see attached photo) I don't get the error every time it prints but it's getting worse and worse. Suggestions on what might be the cause? Don't want to just start replacing things that don't need replaced.

    Thanks,
    Corey
     

    Attached Files:

    Tags:
  2. Solventinkjet

    Solventinkjet DIY Printer Fixing Guide

    3,831
    685
    113
    Aug 2, 2011
    Denver, CO
    That's an encoder strip issue. I would clean the strip with alcohol and air dust the sensor. If that doesn't fix the issue, you probably need a new strip and/or sensor.
     
  3. Wompasprez

    Wompasprez New Member

    9
    0
    1
    Jun 16, 2016
    liberty mo 64068
    I did that and it's been working so far. I appreciate the help.
     
Loading...
Similar Threads - Carriages seperated error
  1. FALCON
    Replies:
    10
    Views:
    622

Share This Page

 


Loading...