Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Not printing yellow

Discussion in 'Roland' started by michsanford, May 27, 2013.

  1. michsanford

    michsanford Member

    335
    1
    18
    Oct 18, 2009
    Gastonia, NC
    Hi! We have a Roland SP540v and just put in a new yellow ink cartridge. The machine is not beeping, like it is out of ink, and "printing like normal", but it is not printing yellow.

    We have had NO signs before this showing that print head is going bad, so I don't think that is it.

    Any suggestions as to what is going on?

    Thanks,
     
    Tags:
  2. anozira02

    anozira02 Member

    456
    2
    18
    Mar 23, 2009
    Prescott, arizona
    Check see if the yellow damper has enough ink in it, also using a syringe pull some ink through the capping station..
     
  3. ucs

    ucs New Member

    16
    0
    1
    Mar 9, 2010
    Ontario
    also check the manifold that the dampers clip onto aren't damaged...
     
  4. maxipress

    maxipress New Member

    3
    0
    0
    Jul 7, 2013
    maybe through the crossfeed (at the head)
     
  5. wunder

    wunder Member

    235
    3
    18
    Oct 3, 2009
    Germany/NRW
    Check you INk-Pump for correctly working and check the cap top for vaccum leak must be check with syring " see writing from anozira02 " this is all you must do and all fine :rock-n-roll:

    regards
    wunder
     
  6. MrSalumi

    MrSalumi Member

    373
    0
    16
    Oct 27, 2012
    earth
    Yes, it's most likely a vacuum problem. Every time I loose a whole color I pull the dampers and suck some ink through a syringe. It almost always fixes the problem. Otherwise if it doesn't check your hoses both pre damper and post damper.. You could have a blocked hose like I did on my purge side.

    Anyway should be an easy fix...
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...