Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Roland Print Head Issues -Please Help

Discussion in 'Roland' started by Hero Signs, Aug 15, 2013.

  1. Hero Signs

    Hero Signs If they let me make it, they will come

    176
    18
    18
    Sep 19, 2011
    rosenberg,tx
    First I want to thank many of you for posting it has helped me greatly since I am still new to the business.

    The image is attached.

    Here is what I have tried:

    Replaced the ribbon cables from the print head circuit board to print head.
    Replaced the print head circuit board.
    Had my main circuit board Professionally inspected.
    Replaced CN15 ribbon cable from print head to main circuit board.
    Swaped print head with another known good head.
    Replaced Dampeners (this I thought was the problem, as I over looked it, there was air in the line)

    I am at a loss. What am I overlooking? is it still a vacuum leak?
     

    Attached Files:

    Tags:
  2. Mosh

    Mosh Major Contributor

    5,809
    41
    48
    Oct 19, 2009
    Nerbaska
    Is there cyan all over the inside of the printer?
     
  3. Jack Knight1979

    Jack Knight1979 Very Active Member

    1,091
    2
    38
    Jan 23, 2008
    Maine
    Have you looked at the carriage board?
     
  4. Hero Signs

    Hero Signs If they let me make it, they will come

    176
    18
    18
    Sep 19, 2011
    rosenberg,tx
    Thanks for the replies.

    Here is what happens when I change the ribbon cables from the cyan to the magenta.

    I replaced the Carriage Board , the one that the print heads cable into.
     

    Attached Files:

  5. Hero Signs

    Hero Signs If they let me make it, they will come

    176
    18
    18
    Sep 19, 2011
    rosenberg,tx
    Cyan is not leaking into the printer. I made a mess with the ink when changing the cyan dampeners.

    I am thinking it is a problem with the signal source. I changed the cn15 cable, 1 of three cables coming into the Carriage Board, I just cleaned ribbon cables coming into the Carriage Board and the same outcome occurred.
     
  6. FrankW

    FrankW Very Active Member

    1,316
    134
    63
    Oct 19, 2008
    Germany
    I know things of this kind when the head cable is not properly connected. If the cables where new, it could be a problem of a printhead connector or something of this kind.
     
  7. J Hill Designs

    J Hill Designs Major Contributor

    15,549
    17
    0
    Sep 24, 2004
    thats most definitely bad data to the head - check for ink inside the print cable seatings
     
  8. otctech

    otctech Member

    116
    1
    0
    Dec 16, 2011
    I've seen this when a transistor blows on the head board. And I've seen it caused by not having the print head cable seated correctly or by a bad head. I think you may have a bad head that is taking out that transistor on the head board. I would replace the head and head board at the same time if possible.
     
  9. MrSalumi

    MrSalumi Member

    373
    0
    16
    Oct 27, 2012
    earth
    I agree. I think your head is taking out your transistor.
     
  10. Hero Signs

    Hero Signs If they let me make it, they will come

    176
    18
    18
    Sep 19, 2011
    rosenberg,tx
    Update

    Here is my update.

    I tell yall I have been having a tough year. So I sent out my Main Circuit Board to Mac Media ( this is after the local Graphic Solutions tech also came to the conclusion that the main board has an issue) Today I re install the Main board to have the same issues? What gives? Test print from repair at mac media.jpg

    I have sent an email to Mac Media, waiting reply.
     
  11. MrSalumi

    MrSalumi Member

    373
    0
    16
    Oct 27, 2012
    earth
    Sorry to hear that.

    In the latest test print it looks like you have half your Cyan head firing correctly. I still think its your head thats bad. You should watch out because if it is it can burn your main board again. Do you have another head that you can swap? It looks like its an XC 540 and you are in CMYK.. where are your LcLm heads?

    Keep us updated. Good Luck
     
  12. Hero Signs

    Hero Signs If they let me make it, they will come

    176
    18
    18
    Sep 19, 2011
    rosenberg,tx
    Still at a loss

    So I have now sent off my main board to Mac Media 2 x now and swapped the heads and still the same issues.

    I am running out of options. Is there a cable that would go bad on the boards? .. We have swapped the 3 large ribbon cables on the bottom left of the Main Board and each time got the same response.


    I have a Roland VP 540. Below are the print and then swapping the heads and same result.

    Is the answer buy a new main board? What else could have fried?

    today.jpg Swapped.jpg
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...