Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

sp540v printing problem

Discussion in 'Roland' started by sizzlingsigns, Nov 11, 2013.

  1. sizzlingsigns

    sizzlingsigns Member

    32
    0
    6
    Jun 3, 2008
    I was checking the damper because I am about to replace those and the black/cyan head. but didn't remember to turn off main power just the sub power. the ribbon cable moved and it sparked. I Checked the f2 fuse and it was blow so I replaced it now its printing cyan constant.
    IMG_20131111_164512_133-1.jpg
     
    Tags:
  2. player

    player Major Contributor

    4,915
    189
    63
    Apr 24, 2006
    Toronto
    If the ribbon cable sparked could it be bad?
     
  3. J Hill Designs

    J Hill Designs Major Contributor

    15,549
    17
    0
    Sep 24, 2004
    bad data to cyan head. check the cable and connection slots
     
  4. sizzlingsigns

    sizzlingsigns Member

    32
    0
    6
    Jun 3, 2008
    I switched the black and cyan cables and its still doing it on the cyan. So if its not the actual data cable what could it be?
     
  5. madsign25

    madsign25 Member

    46
    0
    0
    Sep 14, 2013
    Beside the fuse burning there is 3 pin IC on the board mybe it's burning too you need a tech chek your board.
     
  6. madsign25

    madsign25 Member

    46
    0
    0
    Sep 14, 2013
    Beside the fuse burning there is 3 pin IC mybe it's burning too you need a tech check your board.
     
  7. sizzlingsigns

    sizzlingsigns Member

    32
    0
    6
    Jun 3, 2008

    Thanks i will check out the service manual for the 3 pin IC and see if there's any physical damage
     
  8. J Hill Designs

    J Hill Designs Major Contributor

    15,549
    17
    0
    Sep 24, 2004
    you could have fused 2 pins together during the 'spark' on the cable insert @ cyan head as well
     
  9. sizzlingsigns

    sizzlingsigns Member

    32
    0
    6
    Jun 3, 2008
    Thanks that's exactly what happened! 2 of the pins on the ribbon have fused and I didn't notice it because I was in dark lighting! thanks for your help!
     
  10. phototec

    phototec Very Active Member

    3,199
    22
    38
    May 23, 2008
    Belton
    Were you able to fix the fused ribbon cable (separating the pins)?

    Did that fix your printing problem?

    Please let us know the progress status, thanks.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...