Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VW message

Discussion in 'Roland' started by Colin, Jul 15, 2012.

  1. Colin

    Colin Major Contributor

    4,502
    14
    38
    Sep 16, 2004
    Earth
    I'm getting this message when opening VW:

    "A connection with the server could not be established"


    :help
     
    Tags:
  2. Fatboy

    Fatboy Very Active Member

    Check your cables?Router?
     
  3. CS-SignSupply

    CS-SignSupply Very Active Member

    If it is set to check for updates upon startup, there could be a server error on Roland's side or your ISP DNS routers.
     
  4. rjssigns

    rjssigns Major Contributor

    4,265
    201
    63
    Jun 4, 2007
    Home Office
    Occasionally we will get that on the first start of the day, but it goes away in 30 seconds or less. If it stays on start checking stuff. Our Roland seems to have an affinity for eating the MOBO's ether port. Slap in a new D-Link I/O card and it's good to go.
     
  5. Colin

    Colin Major Contributor

    4,502
    14
    38
    Sep 16, 2004
    Earth
    All good. Powered off & on the router. Still get message.

    The printer works, but would like to get this resolved.
     
  6. toomeycustoms

    toomeycustoms Member

    205
    2
    16
    Nov 18, 2008
    Nor Cal
    Is VW set to check for updates upon each startup? Perhaps try changing it to check weekly for updates. Close VW and reopen and see if error still exists.
     
  7. Colin

    Colin Major Contributor

    4,502
    14
    38
    Sep 16, 2004
    Earth
    It was set to check upon each start-up. Changing to weekly has caused that message to not appear. I guess we'll see what happens in a week's time.

    Why would this have suddenly started happening?


    Thanks.
     
  8. P Wagner

    P Wagner Very Active Member

    1,781
    28
    48
    Aug 16, 2006
    San Diego

    Roland's server is probably offline for maintenance or some other reason. Nothing to worry about on your end.
     
  9. Colin

    Colin Major Contributor

    4,502
    14
    38
    Sep 16, 2004
    Earth
    Great - thanks.
     
  10. john1

    john1 Guest

    Got it today also, Printer still works.
     
  11. Mike F

    Mike F Active Member

    750
    1
    18
    May 11, 2011
    Was getting a "The connection to the server was reset" error earlier when I tried to update, at least it's not just me. Server must be down.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...