Welcome To Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals

Signs101.com: Largest Forum for Signmaking Professionals is the LARGEST online community & discussion forum for professional sign-makers and graphic designers.

 


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need Help L25500 need help

Discussion in 'Hewlett Packard' started by tomcnc, Sep 27, 2020.

  1. tomcnc

    tomcnc New Member

    4
    0
    1
    Sep 26, 2020
    Florida
    Hi I am new here. I have a l25500 put in a new cartridge and belt both are original hp and encoder strip is a China one.
    Ok I boot printer up it loading the cartridge move to right then when it goes to the lefted it gives me error 86:01. But when I do the scan axis test it give me this error.
    Trying my best to get this printer up and running for now I have less then 600 invested in it. Can anybody help me with this printer is for my daughter to learn for now
    Thanks Tom
     

    Attached Files:

    Tags:
  2. balstestrat

    balstestrat Member

    194
    24
    18
    Aug 25, 2020
    Europe
    Well it sounds like your chinese encoder strip is no good. That's what it says right?

    Get an original and I bet that goes away.
     
  3. jimboeejit

    jimboeejit Member

    54
    12
    8
    Apr 30, 2020
    uk
    cant help but think of the belt being put in correct place...as the jointer on it may be hitting the motors or something...
     

    Attached Files:

  4. Nehal

    Nehal New Member

    16
    1
    1
    Jul 13, 2019
    Brisbane
    Find
    Hi,
    Check this. You will solve
    https://signs101.com/threads/l25500...-process-of-the-carriage.149879/#post-1470662
     
  5. Nehal

    Nehal New Member

    16
    1
    1
    Jul 13, 2019
    Brisbane
    Check this and solve.
    https://signs101.com/threads/l25500-trouble-after-belt-replacement.153328/#post-1470658
     
  6. tomcnc

    tomcnc New Member

    4
    0
    1
    Sep 26, 2020
    Florida
    Ok
    Did PCA test it pass
    Line sensor pass
    Paper jam test pass
    Scan axis fail again
    I going try keep adjusting the rubber parts to see it one pass first one fail still.
    I going try get a new encoder strip try for the original one but dont know if I should put more money into it.i still will need to get new printheads and ink.
     

    Attached Files:

  7. Nehal

    Nehal New Member

    16
    1
    1
    Jul 13, 2019
    Brisbane
    Make sure Encoder strip is not damage & it must be original.
    Re calibrate scan axis.
    After replacing belt you must re calibrate scan axis.
    Printer don't know where to start & where to stop.
    It will do left bump & right bump all those things in calibration.
    Read manual how to do.
    Must must pass scan axis & calibrate again.
    Use good rubber piece.Solid as in my photo.
     
  8. tomcnc

    tomcnc New Member

    4
    0
    1
    Sep 26, 2020
    Florida
    ok i just notice when i do scan axis test it says its going to move cartridge to the middle but it dont it move just alittle from the left side
    how do i re calibrate scan axis i am in the service menu but i dont see it at all
     
  9. tomcnc

    tomcnc New Member

    4
    0
    1
    Sep 26, 2020
    Florida
    Yea I thinking on just taking the bite of buying new original encoder strip but no time soon
     
  10. Nehal

    Nehal New Member

    16
    1
    1
    Jul 13, 2019
    Brisbane
    You can not do from service menu.
    Read my above post & manual properly.Everything is there. Just follow proper steps.
     
Loading...

Share This Page

 


Loading...